Drumschool

J.L.Beeren

OVER DE DRUMLESSEN

Bij Drumschool J.L.Beeren krijg je een half uur per week les, op een vaste dag en een vast tijdstip. Dit kan individueel of in duo's, afhankelijk van jouw leeftijd, ervaring en voorkeur. Voor de allerjongsten (6 en 7 jaar) worden er aparte snuffelcursussen gegeven.

Ben je een beginner tussen de 8 en 12 jaar?

Dan kun je kiezen voor duo-les, dus samen met een andere leerling. De ervaring leert namelijk dat dit grote voordelen met zich meebrengt: de kinderen motiveren elkaar, leren van elkaar en kunnen zich aan elkaar optrekken, er kunnen leuke en leerzame samenspeloefeningen gedaan worden en, ook niet onbelangrijk, het is gewoon gezellig om met z'n tweetjes les te volgen.


Na een gratis proefles wordt je in een duo ingedeeld op basis van leeftijd, niveau en beschikbaarheid. Natuurlijk kan het zo zijn dat de ene leerling zich veel sneller ontwikkelt dan de andere, of dat twee karakters totaal niet bij elkaar blijken te passen. Daarom zal er regelmatig gekeken worden of de combinatie nog wel werkt of dat je misschien een ander drummaatje krijgt. Je kunt je trouwens ook in eerste instantie samen met een vriendje of vriendinnetje opgeven als duo.


In de drumstudio staan drie complete drumstellen, één voor de docent en twee voor de leerlingen, dus iedereen heeft de hele les een drumstel tot zijn of haar beschikking.


Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om individueel drumles te nemen als je dat liever wilt.

Ben je ouder dan 12 jaar of drum je al een tijdje?

Dan krijg je in principe individueel les, zodat de les beter afgestemd kan worden op jouw niveau en muzikale voorkeur. Als je echter heel graag met z'n tweetjes les hebt en er is een leerling die bij jou past, dan is duo-les natuurlijk ook mogelijk.

Tijdens de individuele en duo-lessen wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • techniek en coördinatie
  • ritmes en fills
  • notenschrift voor drums
  • samenspel en meespelen met muziek
  • verschillende muziekstijlen
  • improvisatie
  • instrumentkennis

Om de basisvaardigheden te leren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van standaardmethoden (eigen methode in combinatie met Real Time Drums van Arjen Oosterhout). Naarmate je verder komt, wordt de lesstof steeds meer toegespitst op jouw capaciteiten en voorkeuren, waarbij ook je eigen inbreng steeds groter zal worden.


Na elke les krijg je "huiswerk" mee. Je leert namelijk pas echt goed drummen door thuis regelmatig te oefenen!!!


Je moet dus een drumstel thuis hebben staan. Als je dat nog niet hebt en nog twijfelt of het drummen wel echt iets voor jou is, kun je eerst 5 kennismakingslessen volgen. Als je daarna zeker weet dat je door wilt gaan, moet je wel een drumstel aanschaffen, want als je niet kunt oefenen heeft drumles ook geen zin. Er zijn redelijke oefendrumstellen op de markt voor slechts een paar honderd euro.

Ben je tussen de 6 en 8 jaar en lijkt drummen je wel leuk?

Dan kun je vast een voorproefje nemen in een zogenaamde snuffelcursus.